Blog

Een nieuwe laminaat vloer in huis leggen

Een nieuwe vloer in huis leggen? Dat kan natuurlijk. Het is wel zo dat je even goed voor onderzoek moet doen voordat je een vloer gaat aanschaffen. Het is namelijk zo dat je vast wel een lijstje hebt met punten waar de vloer aan moet voldoen. Dan is het wel fijn wanneer dat dan ook zo is.  Wanneer je overweegt om een laminaat vloer te nemen, kan je op zelf onderzoek uit gaan, extra informatie verschaffen op bijvoorbeeld laminaatparket.nl of je gaat deze blog verder lezen.

 

De voordelen van een laminaat vloer

Het is altijd een lastige keuze wanneer je een nieuwe vloer moet gaan uitzoeken. Want waar ga je op letten en wat zijn eigenlijk allemaal pluspunten van een vloer. Dat is natuurlijk informatie die je wilt weten. Dat lees je dus in deze blog. 

 

Een fijn punt om te weten bij een laminaat vloer is namelijk dat het onderhoudsvriendelijk is. Dit betekend dat je het gemakkelijk schoon kan houden maar ook nog eens dat je er geen hele uren aan doet om de vloer te onderhouden. Het is namelijk gemakkelijk te onderhouden en daar heb je dan ook helemaal geen hulp bij nodig. 

 

En het is ook zo, dat een echte houten vloer natuurlijk prachtig is. Maar niet altijd aan onze eisen voldoet of misschien net een tikkeltje te duur is. Dan is een laminaat vloer een heel goed alternatief om over na te denken. Want sommige series van een laminaat vloer zijn bijna niet te onderscheiden van een echte houten vloer en de structuur loopt ook door in de planken. Wat ook een voordeel heeft omdat er dan geen abrupte onderbrekingen in de vloer voorkomen en dus die hout look extra te zien is. 

 

Wat in de winter erg fijn is, maar ook een voordeel in de warme zomers is, is dat een laminaat vloer geschikt is voor vloerverwarming en vloerverkoeling. In bijna elk huis hoor je wel dat ze vloer verwarming hebben, dan is het wel handig om ook een vloer te hebben die bestand is tegen de warmte die de vloerverwarming uitstoot en niet krom trekt. 

 

En misschien ook wel een erg fijn punt bij een laminaat vloer is dat het heel gemakkelijk zelf te leggen is. Dus hiervoor hoef je ook geen hulp in te schakelen maar kan je het heel gemakkelijk zelf doen. En gelukkig is daar ook nog social media, YouTube en internet waar we ook nog snel om hulp kunnen vragen wanneer we er toch niet helemaal aan uit komen.

Geef een reactie