Blog

Een geaccrediteerde opleiding vertrouwenspersoon helpt organisaties op weg

Al enkele jaren ben ik actief in het bedrijfsleven en ik heb bij meerdere bedrijven gewerkt. Hierdoor heb ik een hoop ervaring opgedaan, zowel positief als negatief. Ik heb namelijk gemerkt dat het niet altijd even makkelijk is om binnen een grote organisatie te werken. Bij mijn vorige wekgever was de sfeer intern niet zo goed en dat had grote invloed op hoe gelukkig werknemers waren.

Een hele leerzame periode voor mij was toen er een vertouwenspersoon werd aangesteld. Samen met een collega zijn wij in gesprek gegaan met de vetrouwenspersoon om het over de sfeer binnen de organisatie te hebben. Al gauw werden er vervolggesprekken ingepland met verschillende personen binnen de organisatie. Al na enkele weken werden conflicten uitgesproken, spanningen verminderd en ongewenste omgangsvormen kwamen al helemaal niet meer voor. Ik vond dit zo interessant dat ik mij vervolgens zelf ook heb aangemeld voor de geaccrediteerde opleiding vertrouwenspersoon. In dit blog zal ik de belangrijkste ervaringen en bevindingen met je delen. Misschien is deze opleiding voor jou namelijk ook erg interessant en waardevol! 

De geaccrediteerde opleiding vertrouwenspersoon biedt grote meerwaarde voor bedrijven en organisaties 

De geaccrediteerde opleiding vertrouwenspersoon bestaat uit meerdere dagen. Het is een vrij intensief programma waarbij je inzicht krijgt in de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van de vertrouwenspersoon. Door situaties live na te spelen leer je ook daadwerkelijk hoe het is om in de praktijk aan de slag te gaan. Zo weet je na het volgen van de geaccrediteerde opleiding vertrouwenspersoon hoe je een melder op kunt vangen, begeleiden en verder op weg kunt helpen. Ook leer je alles over wet & regelgeving omtrent de functie van de vertrouwenspersoon. Daarnaast leer je hoe je een signalerende, adviserende en informerende rol t.o.v. collega's kunt aanhouden. Binnen 3 dagen wist ik dus alles over ongewenste omgangsvormen en integriteitsschendingen. Deze ervaring draag ik voor altijd bij mij en ik ben ontzettend blij dat ik deze opleiding heb mogen volgen. Ik wist niet dat het mogelijk was om de geaccrediteerde opleiding vertrouwenspersoon te doorlopen op het moment dat je zelf nog niet werkzaam bent als vertrouwensersoon.

Nu ben ik dus aangesteld als vertrouwenspersoon en ik maak veel interessante situaties mee. Ik vind het belangrijk om waarde te kunnen leveren aan de organisatie waar ik werkzaam ben en daarom ben ik van mening dat ik de goede weg ingeslagen ben. Voor meer informatie over de geaccrediteerde opleiding vertrouwenspersoon zou ik altijd in gesprek gaan met de aanbieder van de opleiding. Ik heb deze opleiding gevolgd bij Opleidingvertrouwenspersoon.nl en ben hier zeer tevreden over! 

Geef een reactie