Blog

Nieuwe houten meubelen nodig? Die maak je gewoon zelf!

Ben je net verhuisd, zijn jullie al het verbouwen of ben je gewoon op zoek naar een nieuw meubel? Zoek dan niet verder en begin aan je eigen DIY-projectje. DIY staat voor “Do It Yourself” en ja, dat betekent echt dat jij zelf je meubel gaat maken. Heb je nu twee linkerhanden of heb je nog nooit zelfs een meubel gemaakt? Wees gerust, in dit blog een aantal meubelen die zelfs jij kan maken.

Een bank van pallets

Ben je op zoek naar een nieuwe bank voor binnen of voor buiten? Met een aantal pallets heb jij binnen een mum van tijd een zelfgemaakte bank bij je thuis staan. Hoe je te werk gaat? Voor dit project heb je 6 of meer pallets nodig. Net afhankelijk van hoe groot je de bank wilt hebben. Voor een tweepersoonsbank heb je 6 pallets nodig, voor een 3 persoonsbank heb je 8 pallets nodig, voor een 4 persoonsbank heb je 10 pallets nodig en ga zo maar door. Je kan de bank dus zo groot maken als je zelf wilt. Voor de tweepersoonsbank maak je twee stapels van twee pallets op elkaar om zo de zitting te creëren. De overige pallets plaats je aan de achterkant van deze twee stapels. Bevestig de pallets aan elkaar met touw of schroeven en de basis voor jouw bank is af. Decoreer de bank zoals je zelf wilt met een likje verf, wat kussens en of een kleedje. Wil je ook nog armleuningen bij de bank? Dan heb je nog twee extra pallets nodig die je aan de zijkanten plaats.

Een inloopkast

Hebben jullie een kamer over en altijd al een inloopkast gewild? Dan is dit je kans om er zelf eentje te maken. Het enige wat je nodig hebt zijn planken van bijvoorbeeld douglas hout. Je hebt een aantal planken voor de lengte nodig en een aantal planken voor de breedte. Welke lengte deze planken moeten hebben hangt uiteraard helaas af van de ruimte waarin je de inloopkast gaat bouwen. Maak voor jezelf een schets op papier zodat je de precieze maten kunt bepalen. Eenmaal alle planken op de juiste plek? Dan hoef je alleen nog voor een aantal stangen te plaatsen waar je, je kleding aan kan hangen en jouw inloopkast is zo goed als af.

Een plank voor aan de muur

Simpeler kan het eigenlijk niet! Ben je op zoek naar een plank voor aan de muur? Laat dan bij een bouwmarkt of ander verkooppunt een plank van bijvoorbeeld douglas hout op de juiste maat zagen en je hebt een plank. Deze kan je op verschillende manieren aan de muur bevestigen met schroeven of speciale ophangaccessoires. Eenmaal de plank bevestigd? Dan kan beginnen met de plank inrichten om het helemaal af te maken.

Geef een reactie