Blog

Op naar het volgende stekkie!

Jeetje een verhuizing. Dat staat toch wel voor de start van een nieuw hoofdstuk in je leven. Verhuizen naar een nieuw huis kan een spannende en drukke tijd zijn. In deze blog geef ik je wat tips om het verhuisproces soepeler te laten verlopen. Lees je mee?

Praktisch vooraf

Informeer de instanties, zoals het energiebedrijf, de waterleverancier en je internetprovider, over je verhuizing zodat ze de service kunnen verplaatsen naar het nieuwe adres. Op die manier ben je gelijk van alle gemakken voorzien wanneer je de sleutel krijgt van je nieuwe plekje. Het is ook prettig als alles al werkt wanneer jullie de boel aan het in- en uitladen zijn, of wanneer je moet verbouwen. Daarnaast kan het best even duren voor deze dingen verwerkt worden door de genoemde bedrijven, dus je kan er maar beter op tijd bij zijn.

Maak een verhuisplan

Alles valt of staat met een goed plan. Zo ook de verhuizing. Maak een plan voor de verhuizing. Hierin zet je een lijst met taken die je moet voltooien en een tijdschema voor wanneer je deze taken wilt voltooien. Dit helpt om georganiseerd te blijven en ervoor te zorgen dat er niets over het hoofd wordt gezien. Daarnaast heb je zo ook een overzicht van hoelang alles gaat duren en hoeveel tijd je er dus voor moet maken.

Op tijd beginnen

Begin op tijd met inpakken, zodat je niet in de stress zit en alles op het laatste moment moet inpakken. Er zijn een hele hoop spullen die we niet van dag tot dag nodig hebben en die dus al een week van tevoren de doos in kunnen. Probeer zo veel mogelijk spullen weg te doen die je niet meer nodig hebt. Rommel hoeft niet mee naar de nieuwe plek. Daarnaast is die extra tijd fijn om breekbare spullen goed in te pakken. Zo kan je aardewerken decoratie bijvoorbeeld het best in bubbeltjesplastic inpakken. Je kan ook vooraf alvast noppenfolie kopen zodat je op de dag van inpakken meteen aan de slag kunt.

Geef het uit handen

Een andere tip om het allemaal lekker makkelijk te maken: regel professionele verhuizers! Zij kunnen je helpen met het verplaatsen van je spullen en dat bespaart jou veel tijd en moeite. Daarnaast weten zij hoe ze een verhuizing zo efficiënt mogelijk aan moeten pakken.

Voor je het weet, zit je op deze manier heel snel en relaxed in je nieuwe huisje. Misschien kan je zo zelfs een beetje van het hele verhuisproces genieten!

Laat een antwoord achter