Blog

Verschillende soorten schoenen voor verschillende gelegenheden

De meeste mensen in Nederland hebben meer dan één paar schoenen. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die het leuk vinden om regelmatig nieuwe schoenen aan te schaffen, maar er zijn ook mensen die hoe dan ook meerdere soorten schoenen nodig hebben. Meestal heeft dat dan met hun werk te maken, maar hier kunnen uiteraard ook andere redenen voor zijn.

 

Welke schoenen draag je op welke gelegenheid?

Het is van belang om bij het uitkiezen van schoenen goed na te denken over wanneer je ze wilt gaan dragen. Als je schoenen nodig hebt om naar je werk te gaan, is de kans groot dat je hierin een andere keuze maakt dan wanneer je schoenen nodig hebt voor in je vrije tijd. Het kan in sommige situaties best lastig zijn om te beslissen wat voor schoenen het meest geschikt zijn om te dragen. Dit zie je vaak duidelijk terug wanneer er bijvoorbeeld een personeelsfeest wordt georganiseerd door een bedrijf. Een deel van de mensen draagt dan vrij nette schoenen, terwijl anderen er juist casual uit zien. Dit is nou een goed voorbeeld van een situatie waarin je kunt twijfelen. De meeste mensen hebben namelijk een aantal schoenen die geschikt zijn voor formele situaties en andere schoenen die vooral geschikt zijn voor in de vrije tijd. In dit soort situaties is het mogelijk om beide te dragen en daarom zul je zelf moeten kiezen.

 

Sneakers voor in je vrije tijd

Er zijn veel mensen die in hun vrije tijd vooral sneakers dragen. Dit is logisch aangezien sneakers over het algemeen lekker zitten en daarnaast is het op dit moment mode om mooie sneakers te dragen. Er zijn hierdoor steeds meer werkgevers die niet zo veel waarde hechten aan de schoenen die je op de werkvloer draagt. Daarom zijn er veel sneakers die steeds meer geaccepteerd worden op de werkvloer. Je moet er dan wel voor zorgen dat je sneakers neemt die er relatief netjes uitzien. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de schoenen van Mason Garments. Dit is een merk dat vrij nette sneakers maakt. Je hebt zowel Mason Garments heren als Mason Garments dames schoenen. Het is dus voor iedereen mogelijk om daar geschikte sneakers te vinden.

Nette schoenen

Ondanks het feit dat sneakers steeds populairder en meer geaccepteerd worden op de werkvloer, is het bij sommige bedrijven toch niet de bedoeling dat je sneakers draagt op de werkvloer. Als je bij zo’n bedrijf werkt, is het slim om minimaal één paar nette schoenen aan te schaffen. Er zijn verschillende soorten nette schoenen en welke het meest geschikt zijn voor jou, is vooral afhankelijk van je kledingstijl.

 

Geef een reactie