Blog

De transportfiets: de meest trendy fiets voor iedereen

In Nederland zijn we dol op fietsen en daarom is het hebben van een fiets als vervoersmiddel ook ontzettend belangrijk. Of je nu even een snelle boodschap gaat doen of er elke ochtend een half uur mee naar je werk fietst. Met een goede fiets kom je in ons landje een heel eind. Een fiets die je de laatste tijd veel ziet is de transportfiets. En dat is ook niet zo gek, want de transportfiets is super handig en ziet er trendy uit!

Iedereen op de transportfiets

Waar een aantal jaar geleden de omafiets een grote hit was en onder de stadse 'hipsters' de vintage racefiets, is tegenwoordig de transportfiets niet meer uit het Nederlandse straatbeeld weg te denken. Bijna iedereen – man, vrouw en kids zijn overgestapt op de transportfiets. Het mooie van transportfietsen is dat ze in alle soorten en maten komen. Voor ieder zit er wel een geschikt model tussen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie transportfiets dames met lage instap, waar elke vrouw zonder moeite mee van A naar B komt, of ze nou een broek of zomerse bloemenjurk draagt.

De bagagedrager

Een van de redenen waarom transportfietsen zo ontzettend populair zijn geworden, is vanwege de prominente voor bagagedrager. Veel mensen bevestigen hier een bak, krat of mandje op, zodat ze daar gemakkelijk hun spullen in kwijt kunnen. Zo zie je veel middelbare scholieren tegenwoordig fietsen met hun schooltas vol boeken in deze krat of mand voorop. Maar ook de 9-5 kantoor medewerker stopt graag zijn/haar laptop tas in de mand voorop. En door de verschillende soorten manden en kratten kun je je transportfiets er uit laten zien zoals jij dat wilt.

Met of zonder versnellingen

Wat ook fijn is aan een transportfiets dames of heren is dat ze vaak met versnellingen komen. De meest voorkomende soort is de fiets met 3 versnellingen. Maar je kunt ook kiezen voor een fiets met bijvoorbeeld 7 of 8 versnellingen. Versnellingen zijn ontzettend handig en maken het fietsen een stuk gemakkelijker, zeker als je tijdens je dagelijkse route wat heuvels omhoog moet trappen. Maar er zijn ook goedkopere opties voor transportfietsen zonder versnellingen. Als je gewend bent om zonder versnellingen te fietsen en wat harder trappen af en toe geen probleem vind, dan is dit een prima optie.

Transportfiets kopen

Ben je overtuigd en wil je ook overstappen op een transportfiets? Groot gelijk heb je! En het mooie is dat je tegenwoordig niet eens meer helemaal naar de fietswinkel hoeft om een nieuwe fiets te kopen. Het kopen van een nieuwe fiets kan namelijk gewoon online. Op online fietswinkel websites heb je een ruime keuze aan verschillende soorten en modellen transportfietsen. Er zit voor iedereen wel iets tussen!

Laat een antwoord achter