Blog

Claim nu je lestelschade met behulp van een advocaat

Ben jij betrokken geweest bij een bedrijfsongeval? In deze blogpost lees je over hoe je letselschade kunt claimen met behulp van een advocaat.

Ongevallen op de werkvloer

Helaas komt dit in sommige sectoren regelmatig voor. Een bedrijfsongeval of ook wel arbeidsongeval is een schade-evenement tijdens werktijd (pauzes meegerekend) waardoor de werknemer of zzp’ er gewond raakt of overlijdt. Bijvoorbeeld als de werknemer van een hoge ladder valt of door een heftruck wordt aangereden.

Wat te doen bij een bedrijfsongeval?

Een bedrijfsongeval meemaken kan grote gevolgen hebben voor een persoon. Zeker als deze ernstig gewond raakt bij het ongeval. Schade na zo’n bedrijfsongeval wordt “letselschade” genoemd. Je werkgever is meestal verplicht je letselschade te vergoeden na een bedrijfsongeval. Niet alleen tijdens een bedrijfsongeval op locatie is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid. Ook in de volgende gevallen is de werkgever verplicht je schade te vergoeden: je lijdt schade door toedoen van een collega. Bijvoorbeeld wanneer deze je aanrijdt tijdens werktijd. Óf je bent voor je werk op pad en krijgt een ongeval. Bijvoorbeeld in het verkeer als bezorger van pakketjes.  Alleen bij woon-werk verkeer is er geen aansprakelijkheid. Sommige werkgevers hebben echter een aanvullende verzekering afgesloten voor letselschade tijdens woon-werkverkeer. Het is dus zeker verstandig letselschade te claimen na een ongeval op het werk. Bijna alle werkgevers in Nederland zijn goed verzekerd tegen letselschade door een bedrijfsongeval. Deze verzekering neemt de letselschade claim in behandeling, en handelt deze verder met je af.

De zorgplicht van de werkgevers

Op werkgevers rust een zorgplicht. Deze houdt in dat medewerkers en zzp’ers veilig hun werk kunnen doen. Deze bestaat onder andere uit dat machines en gereedschappen veilig moeten zijn. Er moeten voldoende (schriftelijke) instructies gegeven zijn. Het toezicht op het werk moet voldoende zijn. Er is veiligheidskleding verschaft en de veiligheidsmaatregelen zijn optimaal toegepast. Heeft er een ongeluk plaatsgevonden en voldeed je werkgever toen niet aan de zorgplicht? Dan dient de verzekering vaak alle letselschade te vergoeden. Dit op grond van de “werkgeversaansprakelijkheid”.

Letselschade claimen

Letselschade claimen na een ongeval op het werk is niet eenvoudig. Maar gelukkig heeft iedereen recht op kosteloze rechtsbijstand van een letselschade advocaat. Overal in Nederland vind je deze advocaten. Dus woon je bijvoorbeeld in de Randstad? Dan is er een letselschade advocaat Amsterdam bij jou in de buurt. Vaak nemen zij alle zorgen uit handen en zorgen dat je een maximale schadevergoeding voor je bedrijfsongeval ontvangt. De hoogte van deze vergoeding hangt af van vele factoren. Kun je als gevolg van het ongeval niet meer werken? Dan is je letselschade vergoeding hoger dan in het geval dat je gewoon door kunt werken. Welke schadeposten er relevant zijn hangt dan ook af van de persoonlijke situatie. Wacht niet langer en schakel vandaag nog de hulp in van een betrokken advocaat.

Laat een antwoord achter