Blog

Alles wat je moet weten over werken in de horeca

Voor jongeren is een baan in de horeca vaak één van de eerste bijbaantjes. Het verdient goed en er is vaak een grote vraag naar nieuw personeel. Dit maakt werken in de horeca een hele goede optie voor de jonge gemeenschap. Maar er zijn natuurlijk ook veel volwassenen te vinden onder het horecapersoneel. Veel mensen vinden er hun passie in of zijn gespecialiseerd in bepaalde onderdelen die horen bij het werken in de horeca. Toch is het wel handig om je voordat je een baantje in de horeca neemt, even te verdiepen in alles wat er komt kijken bij een baantje in de horeca.

 

Belangrijke dingen om rekening mee te houden

De voornaamste reden om een bijbaantje te nemen is om geld te verdienen. Daarom is het handig om goed te weten hoeveel je per uur gaat verdienen en of dit een redelijk bedrag is. Ook is het in de horeca zo dat de werktijden erg uiteenlopend en voor sommigen niet heel praktisch zijn. Je werkt vaak lang en tot laat en het is erg druk dus tijd voor pauzes en rust is er niet veel. Het is daarom dus handig om een flexibele planning te hebben en in staat te zijn om te werken wanneer dit op korte termijn van je wordt gevraagd. Verder is het van belang dat je een goed idee hebt van wat jouw taken binnen het bedrijf gaan zijn. Er zijn veel taken die te vervullen zijn binnen de horeca en daarom is het fijn om te weten wat jouw rol binnen het bedrijf zal worden.

 

Benodigde kwaliteiten voor een baan in de horeca

Werken in de horeca betekent vaak wel dat je over bepaalde eigenschappen en kwaliteiten moet beschikken. Je hoeft niet elke dag te werken met een heteluchtoven of een vaatwasser zoals die in de horeca te vinden zijn. Daarom is het handig om je van te voren te verdiepen in hoe deze apparaten werken. Ook is het zo dat de horeca een drukke plek is. Je werkt samen met een hele hoop mensen en je komt over het algemeen veel in contact met klanten. Daarom is het erg van belang dat je de sociale skills hebt om jezelf te redden tijdens het werken. Het helpt namelijk als de communicatie met andere werknemers goed is en je aardig bent richting de klanten. Dit maakt de ervaring voor iedereen een stuk aangenamer.

 

Laat een antwoord achter