Blog

Bedrijf in het buitenland starten? Lees deze tips!

Ben jij van plan om een bedrijf in het buitenland te gaan starten? Dan is het eerst goed om deze pagina door te nemen zodat je een goed beeld hebt van waar je allemaal mee dient te houden. Het opstarten van een bedrijf in het buitenland gaat namelijk gepaard met een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee dient te houden. Om je hier een goed beeld van te geven zullen we hieronder de drie belangrijkste onderdelen benoemen zodat je ieder geval niet voor verrassingen komt te staan.

Informatie over belasting

Ben jij van plan om een bedrijf in het buitenland te gaan oprichten? Dan is het goed om te kijken naar de mogelijkheden die hierbij komen kijken op het gebied van belasting. Belasting is namelijk van groot belang waar je rekening mee dient te houden als er wordt gekeken naar bedrijfsvoering. Als het belastingtarief namelijk enorm hoog is, wil je hier wel rekening mee kunnen houden. Daarnaast is het ook goed om te kijken naar de betreffende verdragen die er spelen in een land. Zo weet je zeker dat je nooit teveel zult betalen en dat je in sommige situaties voorkoming van belasting kunt regelen. 

Stedentrip combineren

Als je naar het buitenland gaat, is het aan te raden om meteen een stedentrip te gaan organiseren. Ga jij bijvoorbeeld een kantoor openen in de omgeving van Reykjavik? Dan is het zeker aan te raden om een stedentrip Reykjavik te plannen. Hierdoor krijg jij een goed beeld van de stad en waar je jouw onderneming gaat starten. Het is immers zonde als je achteraf voor verrassingen komt te staan die je het beste van tevoren inzichtelijk kunt krijgen. Wist je tevens dat je kosten voor deze reis in aftrek van je winst kunt nemen? Om deze reden is het goed om hier aandacht aan te besteden.

Hoe ga je het managen

Tot slot is het van belang om te gaan kijken naar de mogelijkheden hoe je het gaat managen. Als je namelijk naar het buitenland gaat, is het niet eenvoudig om continue langs te rijden. Hierbij is het goed dat je een duidelijke structuur en strategie ontwikkeld. Gezien de huidige corona pandemie is thuiswerken iets wat steeds vaker voorkomt. Om deze reden is het goed om dit ook in je strategie te verwerken zodat je vanuit huis kunt werken en het team in het buitenland kan aansturen en dat is natuurlijk wel zo fijn om te weten.

Laat een antwoord achter