Blog

Waar moet je rekening mee houden bij het leasen van een auto?

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor het leasen van een auto. Dat heeft ermee te maken dat de prijzen van auto’s maar blijven stijgen, maar ook dat veel mensen het niet fijn vinden om erg lang in dezelfde auto te rijden. Leasen kan dus een uitstekende oplossing zijn, maar er zijn altijd meerdere zaken waar je rekening mee moet houden als je wilt gaan leasen. Wil je weten met welke zaken je rekening moet houden als je wilt gaan leasen? Dan is het aan te raden om dit artikel eens te lezen!

 

Je zit vast aan een contract

Een van de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden, is ook een van de grootste nadelen van het leasen van een auto. Dat is namelijk dat je vast zit aan een contract voor een bepaalde periode. Mocht het minder goed gaan met je bedrijf, dan is de kans groot dat je de kosten van de auto niet meer kunt betalen. Dit kan voor problemen zorgen, vooral omdat de leasemaatschappij recht heeft op het geld. Wees daarom altijd verstandig als je een lease.auto wilt gaan rijden want hiermee voorkom je financiële problemen. 

 

Houd rekening met je budget

Wanneer je een auto leasen online vergelijken wilt, dan zal je een bepaald maandbedrag te zien krijgen. Het komt wel eens voor dat veel mensen denken dat het bedrag goedkoop is, en een duurdere auto gaan leasen. Het is verstandig om dit nooit te doen, want hierdoor is er een kans dat je in de financiële problemen komt omdat je de kosten van de auto niet meer kunt betalen. Het is erg leuk om in een prachtige auto te rijden, maar je moet jezelf wel afvragen of het de maandelijkse kosten wel waard is.

 

Je moet soms borg betalen

Het kan soms wel eens voorkomen dat een aanbieder van een lease.auto je vraagt om een bepaald bedrag als borg te betalen. Dat ze dit doen is natuurlijk erg goed te begrijpen, want je gaat voor een langere periode gebruik maken van de auto. Er zijn dus genoeg momenten waarbij er schade kan ontstaan. De auto blijft eigendom van de gekozen leasemaatschappij. Mocht er schade ontstaan zijn, dan is er ook een kans aanwezig dat er extra kosten in rekening gebracht worden. Je moet er wel rekening mee houden dat je de betaalde borg dan ook niet terug kan krijgen.

Laat een antwoord achter