Blog

Acclimatiseer je laminaat en voorkom zo hoge kosten

Laminaat is een vloeren soort die veel terug komt. Het is erg netjes, makkelijk bij te houden en lijkt op een houten vloer. Voordelen van het nemen van laminaat zijn dan ook onder andere dat het nauwelijks te onderscheiden is van hout. Daarnaast zijn er zoveel verschillende soorten mogelijkheden om uit te kiezen en is laminaat prima te betalen. Ook is het gewoon goed te doen om het zelf te leggen en heeft het dus niet zo heel veel onderhoud nodig. Dit zijn ook de redenen waarom veel huishoudens voor een laminaat vloer kiezen. Wanneer je zelf voor laminaat wilt gaan is het goed om te weten dat je laminaat eerst moet laten acclimatiseren. Lees hieronder waarom en hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Waarom moet laminaat acclimatiseren?

Laminaat acclimatiseer je nadat je het uitgepakt. De reden dat het zo belangrijk is om het even te laten liggen. Het klinkt misschien beetje raar, maar vergis je niet in het effect hiervan. Laminaat is natuurlijk gewoon een natuurproduct en daardoor gevoelig voor de invloeden van buitenaf. Het laminaat moet even wennen aan de temperatuur en ruimte waarin het zal gelegd worden. Dit ook erg belangrijk wanneer het laminaat erg bewerkt in met allerlei technologieën en middelen. Onderschat dit proces niet, het kost alleen heel even de tijde, zo een 48 uur. Mocht je hierover toch vragen hebben kun je altijd bij de laminaatwinkel de laminaat expert langsgaan. Zij weten precies hoe je met laminaat moet omgaan.

Hoe laat je het laminaat acclimatiseren?

Zoals zojuist genoemd is het laten acclimatiseren van het laminaat niet een heel lastige taak. Zorg er in ieder geval voor dat je het leggen van het laminaat het proces plant en je zo weet hoe je het gaat aanpakken. Vergeet hierin dus niet de tijd te nemen die het laminaat nodig heeft om te acclimatiseren. Dit is namelijk 48 uur. Dat is best wel even, maar erg belangrijk. Om het laminaat te laten acclimatiseren laat je het voor 48 uur staan onuitgepakt en in de ruimte waar het gelegd gaat worden. Zo kan het laminaat zich aan de luchtvochtigheid en de temperatuur aanpassen. Dit is belangrijk zodat het niet gaat uitzetten of krimpen wanneer het te snel gelegd is. Het is dus misschien een gekke activiteit die ondernomen moet worden. Toch kost het geen moeite en alleen maar tijd maar het zal op langer termijn erg veel geld en zorg schelen.

Geef een reactie