Blog

Een baan vinden die echt bij je past

Elke maand zorgen dat er brood op de plank komt, daar is een baan voor nodig. En waar de één als vanzelfsprekend een baan lijkt te vinden, is het voor de ander een enorme klus om iets te vinden wat bij diegene past. Hier zijn een paar tips tijdens de zoektocht naar een fijne en geschikte baan.

Onderzoek doen

Om iets leuks te vinden, is het goed om te weten wat er eigenlijk allemaal mogelijk is. Onderzoek doen geeft je een beeld van de banen waar je voor kan solliciteren. Op het internet is er veel te vinden over de richtingen die je kan kiezen. Onderzoek doen kan ook betekenen dat je zoekt op vacatures en kijkt naar wat de desbetreffende functie eigenlijk inhoud.

Praten met vrienden

Zoeken naar een baan kan heel vermoeiend zijn, zeker als het lang duurt voordat je het vindt. Het is heel belangrijk dat je hierover blijft praten, het gros van de mensen onderschat dit en praat er niet over met als gevolg het gevoel dat ze krijgen, namelijk dat ze er heel erg alleen voor staan. Dit maakt het des te lastiger. Met vrienden kun je het niet alleen hebben over het zoeken zelf maar het kan ook heel erg helpen om er inhoudelijk achter te komen waar je naar op zoek bent. Het kan voorkomen dat je denkt te weten in welke richting je moet zoeken, maar dat je door met vrienden te praten erachter komt dat er nog veel meer mogelijkheden zijn op een breder spectrum.

Uitzendbureau

Over het algemeen is het echt handig om je in te schrijven bij uitzendbureau Den Haag. Dit is een manier om indirect in contact te komen met het werkveld. Bij een uitzendbureau zitten immers mensen die bedrijven gaan koppelen aan jouw cv en voor jou opzoek gaan naar beschikbare vacatures. Dit scheelt een hoop werk, natuurlijk is het goed om zelf ook te zoeken, maar weten dat je niet de enige bent die zoekt, kan al een last van je schouders zijn. Ook is het mogelijk eerst een baan aan te nemen die nog niet helemaal in je straatje valt, om daarna onder begeleiding nog verder te zoeken naar betere mogelijkheden.

Praten met expert

Als je er niet uitkomt, kun je ook met een coach gaan praten. Werkcoaches zijn opgeleid om je helpen in het proces van het vinden van het nieuwe baan. Zij kunnen laten zien wat de opties zijn, en hoe je daar komt.

 

Laat een antwoord achter