Blog

De verschillende mogelijkheden om een pakket te verzenden

Tegenwoordig zijn er in Nederland vele mogelijkheden om een pakket te versturen in verschillende groottes. We kunnen gemakkelijk een verzendlabel aanschaffen via de website van verschillende postbedrijven, om vervolgens het pakket af te leveren. De pakketten worden aan het einde van de middag opgehaald, waarna ze klaargemaakt worden voor verzending en de volgende dag al bezorgd zullen worden. Ook pakketten naar het buitenland zijn gemakkelijk te verzenden vanuit Nederland. Je zou ervoor kunnen kiezen om het pakket via een groot postbedrijf als PostNL te verzenden, maar kun je ook een pakket verzenden via een kleiner postbedrijf. In dit blog geven we je hier een aantal tips over!

Verschillende pakketten versturen in Nederland

In Nederland kun je een pakket verzenden van verschillende groottes. Zo is er onderscheid te maken tussen brievenbus pakketten, kleine pakketten, pakketten van normale grootte en kun je ook grote pakketten versturen in het binnenland. Bij een brievenbuspakket kun je de verzendcode schrijven op de envelop of de verpakking van het pakket, terwijl je een daadwerkelijk pakket af zult moeten leveren bij een postpunt. Afhankelijk van de grootte en het gewicht wordt het bedrag voor verzenden bepaald, waarna je de gehele verzending uit handen kunt geven en het pakket bezorgd zal worden op de aangegeven dag. In Nederland wordt er in de meeste gevallen gestreefd naar een verzendtijd van één dag, terwijl een pakket verzenden naar het buitenland wel enkele dagen in beslag weet te nemen.

Pakketten versturen naar het buitenland

Waar het bij een pakket verzenden in Nederland aan te raden is om het pakket te versturen vias een groot postbedrijf, is het in vele gevallen verstandiger om bij een pakket verzenden naar het buitenland een kleiner postbedrijf in te schakelen. Tegenwoordig zijn er vele particuliere en kleine postbedrijven die de gehele verzending naar het buitenland kunnen regelen en houden ze je op de hoogte van de verzendstatus. Wanneer je jouw pakket naar het buitenland wilt verzenden, regelt het postbedrijf alle documenten voor je, zodat het pakket veilig en op een juiste manier zal worden verzonden. Uiteindelijk zal er een bedrag voor je worden opgesteld, waarvoor het postbedrijf de gehele verzending naar het buitenland voor je zal regelen!

Kijk dus goed naar de verschillende mogelijkheden om een pakket te verzenden in zowel Nederland, als naar de mogelijkheden om een pakket te verzenden naar het buitenland. Kies je voor een verzending via bijvoorbeeld PostNL, of ga je toch voor een verzending via een kleiner postbedrijf. Hopelijk heb je vele tips gekregen, zodat je nu gemakkelijker en sneller een pakket kunt verzenden!

Laat een antwoord achter