Bedrijf Starten Marketing Sales (verkoop) Social Media Tekstblog

Zzp-er worden of freelancer worden? 3 zaken die je moet weten als zzp-er of freelancer

bedrijf-starten-zzp-er-worden-of-freelancer-worden
0

Jaarlijks starten meer dan 100.000 startende ondernemers met hun eigen bedrijf. De Kamer van Koophandel heeft cijfers, waarin duidelijk is dat ongeveer 95% van alle starters begint als zzp-er of freelancer. Veel van deze zzp’ers of freelancers denken dat ze geen ondernemer zijn en dus zich niet hoeven te verdiepen in alle zaken die ondernemers moeten weten. Maar niets is minder waar; als zzp-er of freelancer ben je gewoon net als alle andere starters een ondernemer, en zal je dus jezelf moeten verdiepen in alle zaken die komen kijken bij het ondernemerschap.

3 zaken die belangrijk zijn als zzp-er of freelancer

Er zijn 3 zaken die je moet weten als je een zzp-er bent of een freelancer bent. Hieronder de 3 zaken die je moet weten om succesvol te worden als ondernemer, of je een zzp-er bent of niet.

Alle juridische en belastingtechnische zaken gelden ook voor jou als zzp-er of freelancer
Wanneer je start met jouw bedrijf als zzp-er of freelancer, zijn alle zaken die komen kijken bij jouw bedrijf net zo belangrijk al voor iemand die een B.V. of een andere rechtsvorm start. Je bent als zzp-er of freelancer een eenmanszaak en een eenmanszaak heeft net zoals alle andere rechtsvormen rechten en plichten. Plichten zoals het bijhouden van je administratie en het betalen van de ondernemingsbelastingen. Het is dus zaak je in te lezen en je zelf te informeren over alle zaken die komen kijken bij het opstarten van een eenmanszaak als zzp-er of freelancer.

Lees meer over alle zaken die komen kijken bij een eenmanszaak beginnen op de website 123bedrijfstarten.nl

De mindset die je als zzp-er of freelancer zal moeten hebben, is dat van een ondernemer
Veel ondernemers denken als een expert in plaats van als een ondernemer. Dit betekent dat ze hun expertise belangrijker vinden dan het zijn van een ondernemer. Hun expertise is bijvoorbeeld het zijn van een grafisch vormgever, een timmerman, een coach of een consultant. Maar als zzp’er of freelancer ben je wel degelijk een ondernemer. Je zal klanten moeten vinden en moeten overtuigen van jouw expertise en de waarde van jouw diensten of producten. Sales en marketing zijn dus van levensbelang voor jouw functioneren als zzp-er of freelancer.

Marketing en sales zijn voor een zzp’er of freelancer ook van levensbelang
Je moet dus inkomen genereren als zzp-er of freelancer. Je kan als zzp-er of freelancer veel verdienen, maar ook helemaal niets. Dit komt omdat je als ondernemer actief moet zijn om de klanten te vinden voor jouw bedrijf. De klanten zullen zich niet zelf aan komen bieden, je zal proactief de markt op moeten gaan om jezelf te promoten en meer bekendheid te geven bij jouw potentiële klanten. Marketing en sales zijn een must om te kunnen overleven als zzp-er en freelancer, om ook op lange termijn succesvol te zijn.

Ga voor meer informatie over het worden van een zzp-er of een freelancer naar www.123bedrijfstarten/zzp-er-worden

Johan Korsten
Johan Korsten is de eigenaar van Creative Design webdesign en grafisch ontwerp. Na zijn MBO opleiding heeft hij de HBO opleiding Communicatie met succes afgerond op de toenmalige hogeschool Ichthus te Rotterdam. Daarnaast heeft hij op de Erasmus Universiteit een Master behaald in Marketing Management. Tijdens de studie en daarna heeft hij al meer dan 13 jaar een bedrijf in grafisch ontwerp/webdesign, en is mede-oprichter en eigenaar van de Startersbox B.V. geweest. Naast marketing heeft hij interesses in ondernemen, psychologie en persoonlijke ontwikkeling.
You may also like
maakjebedrijfmeerwaard
Hoe maak je je bedrijf meer waard? – zaken om over na te denken als je jouw eigen bedrijf gaat starten
blog--3-zaken-die-je-moet-weten-als-je-jouw-bedrijf-gaat-starten
De 3 zaken die je moet weten als je jouw bedrijf gaat starten