Bedrijf Starten Persoonlijke Ontwikkeling Tekstblog Videoblog

Starten met je bedrijf – The Ant Philosophy van Jim Rohn

blog - the ant philosophy

We kennen allemaal wel Anthony Robbins, die zeer bekend is, en beroemd, wanneer het gaat over onderwerpen zoals succes en motivatie, denk maar aan het lopen over vuur (fire-walking). Anthony Robbins begon zijn carrière met het promoten van seminars voor zijn mentor en bekende publieke figuur, Jim Rohn. Volgens Anthony, heeft Jim Rohn hem geleerd dat ‘geluk en succes in het leven niet het resultaat is van wat we hebben, maar eerder dat hoe we leven en wat we doen met de dingen die we hebben, het grootste verschil maakt in de kwaliteit van het leven “.

Jim Rohn is in de personal/self-development hoek misschien wel een van de belangrijkste personen geweest die deze branche gestart is. Tony Robbins, en vele anderen hebben onder zijn leiding gewerkt en de industrie vorm gegeven. De meest fundamentele zaken zoals “nooit klaar zijn met leren”, “de economie is niet belangrijk, jouw eigen filosofie is veel belangrijker om succesvol te worden” en misschien wel zijn mooiste quote:

“The greatest reward in becoming a millionaire is not the amount of money that you earn. It is the kind of person that you have to become to become a millionaire in the first place”

Vertaling: “De grootste beloning van het worden van een miljonair is niet de hoeveelheid geld die je verdient. Het is het soort persoon dat je moet worden om een miljonair te kunnen zijn”

Jim Rohn gaf honderden succesvolle seminars over de hele wereld voor meer dan 40 jaar, en is gecrediteerd voor zijn invloed op andere bekende motiverende sprekers en auteurs zoals Tony Robbins, Mark Victor Hansen, Jack Canfield en Brian Tracy.

The Ant Philosophy

In de loop der jaren, leerde Jim Rohn kinderen over een eenvoudig, maar krachtig concept: The Ant filosofie (de mier filosofie). Quoting Jim: “Ik denk dat iedereen mieren zou moeten bestuderen. Ze hebben een fantastische vier-delige filosofie.”

Hier is het eerste deel: Mieren stoppen nooit. Dat is een goede filosofie. Als ze ergens heen willen gaan en je probeert ze te stoppen, dan zullen ze altijd op zoek gaan naar een andere weg. Ze klimmen eroverheen. Ze kruipen er onderdoor. Ze gaan er omheen. Ze blijven zoeken naar een andere weg. Wat een mooie filosofie, om nooit te stoppen met zoeken naar een manier om er te komen.

Ten tweede, mieren denken winter de hele zomer. Dat is een belangrijk perspectief. Je kunt niet zo naïef zijn, om te denken dat de zomer eeuwig zal duren. Dus mieren verzamelen voedsel voor de winter, in het midden van de zomer.

Een oud verhaal zegt: “Bouw uw huis nooit op het zand in de zomer.” Waarom hebben we dat advies nodig? Omdat het belangrijk is om vooruit te denken. In de zomer denk je aan de komende storm. Je moet aan een goede fundering denken, terwijl je geniet van het zand en de zon.

Het derde deel van de Ant filosofie is dat mieren de hele winter aan de zomer denken. Dat is zo belangrijk. Tijdens de winter weten mieren zich te herinneren, “Dat zal niet lang duren; binnenkort is de winter afgelopen” En de eerste warme dag, komen de mieren uit hun nest. Als blijkt dat het buiten het nest koud is, zullen ze weer naar binnen duiken, maar dan komen ze de eerste warme dag weer naar buiten. Ze kunnen niet wachten om uit het nest te komen.

En hier is het laatste deel van de mier filosofie. Hoeveel zal een mier verzamelen tijdens de zomer om zich voor te bereiden op de winter? Antwoord: alles wat hij kan. Wat een ongelooflijke filosofie, de “all-you-possibly-can” (“alles-wat-je-mogelijk-kan-doen”) filosofie.

Wow, wat een geweldige filosofie om te hebben:The Ant philosophy. Geef nooit op, kijk vooruit, blijf positief en doe alles wat je kunt. ” Jim Rohn (17 September, 1930 – 5 December, 2009)

De les van de Ant Philosophy
De les die we kunnen leren van de Ant philosophy van Jim Rohn, wat betrekking heeft op het starten van een bedrijf, is dat tijdens de startfase je het einddoel in zicht moet houden. We zien om ons heen veel startende ondernemers die al redelijk snel de handdoek in de ring gooien, omdat ze zich niet bij het starten gerealiseerd hebben, dat het starten in de beginfase lastig is en dat je altijd aan je uiteindelijke succes moet denken. Net als de mieren ga je net zo lang door totdat jij dat succes hebt bereikt dat je voor ogen hield tijdens de start van je bedrijf. En wanneer het geld binnen “stroomt” realiseer jij jezelf als ondernemer, dat er ook weer lastige tijden aan kunnen breken; dus reserveer je een deel van het geld voor “de winter”. You are an ant!

Johan Korsten
Johan Korsten is de eigenaar van Creative Design webdesign en grafisch ontwerp. Na zijn MBO opleiding heeft hij de HBO opleiding Communicatie met succes afgerond op de toenmalige hogeschool Ichthus te Rotterdam. Daarnaast heeft hij op de Erasmus Universiteit een Master behaald in Marketing Management. Tijdens de studie en daarna heeft hij al meer dan 13 jaar een bedrijf in grafisch ontwerp/webdesign, en is mede-oprichter en eigenaar van de Startersbox B.V. geweest. Naast marketing heeft hij interesses in ondernemen, psychologie en persoonlijke ontwikkeling.
You may also like
bedrijf-starten-winkelmarketing
4 tips om winkelpubliek je winkel binnen te krijgen
Bedrijf starten: Subsidies aanvragen; een steuntje in de rug
Subsidies aanvragen; een steuntje in de rug

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage


3 × twee =