Bedrijf Starten Inkoop Marketing Tekstblog

Het belang van huisstijldrukwerk voor je bedrijf

Bedrijf starten - Het belang van huisstijldrukwerk voor je bedrijf
0

In deze tijd van digitalisering wordt er steeds minder drukwerk besteld. Klinkt logisch toch? Toch is het hebben van huisstijldrukwerk absoluut waardevol voor je onderneming. Huisstijldrukwerk zorgt voor herkenbaarheid van je onderneming naar je klanten en potentiele klanten. Tevens geeft het weer in beeld (logo) en tekst wat jij met je bedrijf uit wilt dragen. Dit is cruciaal voor je imago bij klanten en potentieel klanten. Een basis huisstijlpakket is dan ook een absolute must voor jou als ondernemer. Een basis huisstijlpakket bestaat in elk geval uit visitekaartjes, briefpapier en enveloppen. Huisstijldrukwerk is tastbaar en je klant of potentieel klant heeft iets om vast te houden en zal jou bedrijfsnaam en logo op deze manier vaker zien en onthouden. Dit draagt bij aan de naamsbekendheid van je bedrijf.

Visitekaartjes
Ga voor kwaliteit als je kiest voorhuisstijldrukwerk. Waar let je op als je huisstijldrukwerk laat drukken? Het formaat en de kwaliteit van het papier zijn allesbepalend voor jouw huisstijldrukwerk. Zorg bij het drukken van visitekaartjes dat deze gedrukt worden op 300 grams offsetpapier. Dit is een dik papiersoort en zorgt voor een stevig visitekaartje. Het formaat van een visitekaartje is 8,5 x 5,5 cm. Dit is het meest voorkomende formaat voor visitekaartjes. Tip: Laat je visitekaartjes aan de voorkant en achterkant bedrukken. Dit geeft het visitekaartje veel meer uitstraling en staat veel professioneler. Jouw ontwerper kan je hierin ook adviseren. Afhankelijk van het soort bedrijf en branche kun je ook kiezen voor lenticulair visitekaartjes. Dit zijn visitekaartjes met een 3D effect er in. Het ontwerp veranderd als je het kaartje beweegt. Jouw bedrijfsnaam en gegevens laat je op de achterkant drukken. Heb je een creatief beroep dan kun je op deze manier echt onderscheidend zijn met je visitekaartjes en een WOW effect creëren bij de ontvanger.

Briefpapier
Voor briefpapier kies je A4 formaat en dan 90 grams offsetpapier. Dit is kwalitatief goed papier en wat dikte betreft gelijk aan het papier wat je voor je printer gebruikt. Laat je briefpapier enkelzijdig bedrukken. Alleen de voorkant wordt bedrukt en let er op dat dit niet te druk wordt. Voorzie je briefpapier in elk geval van je bedrijfsnaam en logo, adres, telefoonnummer, e-mailadres, inschrijfnummer KVK en je BTW nummer. Op deze manier kun je je briefpapier gebruiken voor facturen, maar ook voor andere brieven.

Enveloppen
Ook voor enveloppen is de keuze enorm. Om te beginnen heb je voldoende aan EA5 enveloppen. Kies als formaat voor 22 x 15,6 cm. Dit zijn enveloppen waar je meerdere gevouwen A4 brieven in kunt versturen en zijn zodoende ruim genoeg van formaat. Kies voor enveloppen van wit offsetpapier 90 grams. Dit is dik en stevig genoeg voor een envelop. Laat de envelop enkelzijdig bedrukken aan de voorkant. Zorg dat je logo en bedrijfsnaam duidelijk op de envelop gedrukt worden voorzien van adres en plaats.

Drukbestanden
Om er voor te zorgen dat jouw visitekaartjes, briefpapier en enveloppen gelijk gedrukt kunnen worden is het belangrijk om je drukbestanden goed aan te leveren. Het formaat voor visitekaartjes is 5,9 x 8,9 cm. De overlap is voor het snijden. Na het drukken en snijden is het daadwerkelijke visitekaartje 8,5 x 5,5 cm. Voor briefpapier is het formaat 21,4 x 30,1 cm. Ook hier geldt dat na het schoonsnijden een A4 formaat van 21,0 x 29,7 cm over blijft. Voor enveloppen staat het formaat vast. Hier heb je de mogelijkheid om 2 zijden aflopend aan te leveren, meestal links en rechts. Dit houdt in dat je drukbestand links en rechts 2 mm groter is dan het formaat van de envelop. Als laatste tip wil ik je nog mee geven om drukbestanden aan te leveren in de juiste resolutie. Voor een goede grafische weergave lever je drukbestanden aan op 300 dpi. Dit is een hoge resolutie en zorgt er voor dat je drukwerk er goed uit ziet na het drukken en kleuren, logo’s en tekst goed leesbaar zijn.

Met bovenstaande tips kun jij je huisstijldrukwerk voor je bedrijf goed vormgeven en weet je waar je op moet letten als je iets laten drukken of ontwerpen.


Vincent van Doorn
Vincent van Doorn is online marketeer bij VirtualPrinter.nl. VirtualPrinter.nl is de online drukkerij en sinds 1995 gespecialiseerd in het offset en digitaal drukken van promotioneel drukwerk zoals visitekaartjes, briefpapier, folders, flyers, brochures en posters. VirtualPrinter.nl is onderdeel van Mouthaan Grafisch Bedrijf. Mouthaan Grafisch Bedrijf maakt al het drukwerk in eigen beheer en heeft zo dus controle over het hele drukproces. Jarenlange ervaring, vakmanschap en pure passie garanderen een zeer hoog kwaliteitsniveau. Persoonlijke service en drukwerk van hoogwaardige kwaliteit zijn de kernwaarden.
You may also like
blog - monkeys
If you pay peanuts, you get monkey’s!
blog-groeikracht3
Het geheim van groeikracht III: People focus

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage


2 + = drie