Bedrijf Starten Marketing Sales (verkoop) Social Media Tekstblog

bedrijf starten: Tips voor het promoten van je eigen bedrijf

bedrijf-starten-promote-jouw-bedrijf
0

Bij het starten van een bedrijf zijn er zoveel dingen waar je aan moet denken. Denk maar eens aan de inschrijving bij de Kamer van Koophandel, een BTW nummer aanvragen, het ontwerpen van een bedrijfsnaam en logo, het regelen van eventuele bedrijfsruimte, het schrijven van een ondernemingsplan, het regelen van startkapitaal (misschien wel via crowdfunding?). Zoveel dat je eigenlijk bijna zou vergeten waar het ook alweer om draait: je toekomstige klanten. En die die moet je natuurlijk zo snel mogelijk kennis laten met maken met, en zien te interesseren voor je bedrijf.

Hoe? Uniq Print Naambadges geeft je enkele tips!

– Een visitekaartje is onmisbaar, je wilt immers dat mensen die je hebt ontmoet (tijdens bijvoorbeeld netwerkbijeenkomsten) je onthouden en later informatie over jou of je bedrijf kunnen opzoeken.
– Indien de nadruk meer ligt op de bedrijfsactiviteiten (zoals bij een kapper of café) kun je beter flyers laten bedrukken met daarop aanvullende info en bijvoorbeeld een introductieactie.
– Geen enkel bedrijf kan tegenwoordig meer zonder professionele website met daarop informatie (zoals bezoekinformatie, prijzen, unique selling points) over het bedrijf, en deze kun je met enige kennis zelf maken of voor niet al teveel geld laten maken.
– Laat naambadges voor jezelf en medewerkers maken met daarop je (bedrijfs)naam en het logo, mensen zullen dit veel beter onthouden als ze het niet alleen gesproken horen maar ook geschreven zien staan.
– Sponsoren van een lokaal evenement waar veel leden van je doelgroep heen gaan, maar zorg wel dat er ook een trigger zoals een prijsvraag of vervolgactie is waardoor mensen zich later nog jou of je bedrijf herinneren.
– Verzorgde en professioneel ogende bedrijfskleding laten bedrukken indien jij, medewerkers of ingehuurde promokrachten veel in contact zijn met klanten.
– Maak promotieartikelen met daarop naam en logo die passen bij de doelgroep, denk bijvoorbeeld aan een canvastas als je hippe, trendy mensen wilt benaderen of een strandbal voor ouders met kinderen.
– Ontdek de mogelijkheden van Social Media door een pagina op Facebook aan te maken en hierop kortingsacties aan te kondigen en mensen ervaringen te laten delen.

Mike de Bock
E-commerce ondernemer en momenteel betrokken bij Uniq Print. Met Uniq Print is de ambitie om een Europese B2B e-commerce te worden, waardoor nu de eerste stappen in Duitsland in Verenigd Koninkrijk worden gezet. Hiervoor was ik betrokken bij Wannahaves (social commerce) en Ahold.
You may also like
bedrijf-starten-winkelmarketing
4 tips om winkelpubliek je winkel binnen te krijgen
Bedrijf starten: werken aan je bedrijf i.p.v. in je bedrijf
Werken “aan” je bedrijf en niet werken “in” je bedrijf