Bedrijf Starten Marketing Persoonlijke Ontwikkeling Sales (verkoop) Social Media Tekstblog

5 tips om als startende ondernemer te groeien

blog---groeien
0

Als startend ondernemer wil je zo succesvol mogelijk van start gaan met je bedrijf. Daarmee maak je kans om zo snel mogelijk te groeien. Je kunt als startend ondernemer op slimme wijze werken aan je eigen succes. Hoe doe je dat en wat zijn aandachtspunten die je niet over het hoofd mag zien? Maak gebruik van 5 onderstaande tips om als startend ondernemer te groeien.

1. Goed bereikbaar zijn
Om nieuwe klanten binnen te halen, is het essentieel om goed bereikbaar te zijn. Je kunt dit realiseren door de keuze voor een goede telefoonservice. Je hebt namelijk geen personeel dat je helpt om klanten binnen te halen of die de backoffice werkzaamheden verricht. De gehele telefoonservice zul je in het begin misschien zelf moeten doen. Juist daarom is telefonisch bereikbaar zijn zo belangrijk. Kies voor zowel een zakelijke mobiele telefoon als een vast telefoonnummer dat je eveneens kunt doorschakelen naar je mobiele telefoon. Er zijn ook bedrijven die de volledige telefoonservice uit handen kunnen nemen, zoals Stipt.

Goed bereikbaar zijn, geldt natuurlijk ook voor je website. Het is de beste vorm van communicatie en waarop klanten bijna altijd een kijkje nemen.

2. Zet een social media strategie uit
Social media is onmisbaar om nieuwe klanten te werven en voor interactie met bestaande klanten. Voordat je met social media aan de slag gaat, is het belangrijk om te weten wie je doelgroep is en waar potentiële klanten op zoeken. Ga een gesprek aan met een social media expert. Deze helpt je bij het inzicht krijgen in je doelgroep en gaat tevens voor jou aan de slag met het vormgeven van sociale netwerken zoals LinkedIn, Facebook, Twitter en Google+.

Social media maakt eveneens deel uit van je marketing campagne. Net als visitekaartjes, zijn social media kanalen onmisbaar voor jou als ondernemer. Vraag je daarnaast af wat je communiceert naar mensen via je website, je visitekaartjes en social media kanalen. Duidelijke communicatie is erg belangrijk om succesvol te worden.

3. Vermeerder je omzet door klanteninzicht
Niet alleen voor social media is klanteninzicht belangrijk, ook voor je sales kan uit uitstekend van pas komen. Door in te spelen op de behoefte van de klanten, weet je je product of dienst veel sneller te verkopen. Durf commercieel te zijn, zonder je authenticiteit te verliezen. Wanneer je dichtbij jezelf blijft en je product en/of dienst optimaal promoot, geef je op een uitstekende wijze vorm aan je sales.

4. Werkzaamheden uitbesteden
De valkuil van elke startende ondernemer is om alles zelf te willen doen. Toch is dit niet altijd even slim. Je bent namelijk niet in alles goed. Er zijn genoeg andere ZZP’ers die bijvoorbeeld voor een laag bedrag per maand je administratie willen bijhouden. Jij kunt je dan richten op waar je echt goed in bent. Heb je een hekel aan bepaalde werkzaamheden? Besteedt het dan uit aan iemand die kennis van zaken heeft. Een kleine investering, maar wel eentje die de moeite waard is!

5. Blijf gefocust
Blijf in alles gefocust op je doel. Het belangrijkste is dat er geld binnenkomt en dat je dit op slimme wijze doet. Marketing is daarom essentieel om het voortbestaan van je bedrijf te garanderen. Krijg je te maken met een (financiële) tegenslag? Ga niet bij de pakken neerzitten. Sta op en ga verder, want juist door fouten te maken of tegenslagen te ervaren, leer je groeien als ondernemer.

Sander Wijdemans
Sander Wijdemans is als online marketeer verantwoordelijk voor de online communicatie campagne van STIPT Telefoonservice. Op die manier probeert STIPT naast het vergroten van de online vindbaarheid haar expertise als kwalitatieve telefoonservice uit te stralen naar de buitenwereld.
You may also like
blog - beurs
Eén ding is zeker, als je niets doet, gebeurt er zeker niets.
Bedrijf starten: Ben jij een crazy one?
Ben jij ook een crazy one?