Bedrijf Starten Tekstblog

3 redenen voor Algemene Voorwaarden

blog---algemenevoorwaarden

Algemene voorwaarden: ze zijn niet verplicht bij het leveren van goederen en/of diensten. Toch hanteren veel ondernemers algemene voorwaarden om goede afspraken te maken met de klant. Maar hoe beschermen algemene voorwaarden u als ondernemer? In dit artikel worden drie redenen toegelicht.

1. Beperk uw aansprakelijkheid
Bescherm uzelf. Elke klant is niet hetzelfde. Er zitten altijd vervelende klanten/leveranciers tussen die niet tevreden zijn of gesteld kunnen worden. Klanten klagen bijvoorbeeld over een te late levering of het ontvangen van een verkeerde bestelling. U kunt in zo’n situatie, waarin u een ‘fout’ maakt, altijd terugvallen op de afspraken en regels die gesteld zijn. U bent beschermt voor de zelfgemaakte fouten. Door het hanteren van algemene voorwaarden dekt u uzelf in.

2. Voel de extra zekerheid bij zaken doen
U wilt dat klanten afspraken nakomen bijvoorbeeld dat ze wel betalen voor de geleverde prestatie. U wilt duidelijkheid en zekerheid. Met de voorwaarden is de klant op de hoogte onder welke voorwaarden u verkoopt en levert. Door schriftelijke afspraken kunnen er geen discussies plaatsvinden wat er is afgesproken. Afspraken staan duidelijk vast. De rechten en de plichten van beide partijen staan vastgelegd en zo voorkomt u misverstanden met uw klanten. De algemene voorwaarden bieden u bescherming en zekerheid.

3. Voorkom juridische geschillen door algemene voorwaarden
Een conflict, een rechtszaak, dat wilt u voorkomen. Dit bespaart u moeite, tijd en geld. Door algemene voorwaarden te gebruiken staan uw belangen vast en krijgt u waar u recht op heeft. U bent beschermt tegen juridische geschillen. Ruim twee van de drie juridische conflicten had eenvoudig voorkomen kunnen worden door goede algemene voorwaarden.

Niels Perik
Niels Perik is de ondernemer achter VeiligDoen. Zijn passie is de juridische wereld toegankelijk maken voor startende en kleine bedrijven. Bezoek de website van VeiligDoen:
You may also like
maakjebedrijfmeerwaard
Hoe maak je je bedrijf meer waard? – zaken om over na te denken als je jouw eigen bedrijf gaat starten
blog - bellen
Bedrijf starten: De Telefoon: Hét ultieme wapen in de strijd voor (meer) omzet

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage


− twee = 1